Recept na Bublanina Hit+la (bezlaktózová a nízkohistamínová)

blog-post image

Postup prípravy

Tento koláč môžu histaminici a zároveň bezlaktózoví.

Krok 1.

Oddeliť bielka od žĺtkov.
Oddeliť bielka od žĺtkov.

Krok 2.

Cukor do biela vyšľahať so žĺtkami.
Cukor do biela vyšľahať so žĺtkami.

Krok 3.

Pridať vodu alebo šťavu z kompóta.
Pridať vodu alebo šťavu z kompóta.

Krok 4.

Pomaly liať a vmiešať ju do cesta.
Pomaly liať a vmiešať ju do cesta.

Krok 5.

Pridať múku, potom aj olej
Pridať múku a vmiešať ju do cesta, potom aj olej.

Krok 6.

Z bielkov vyšľahať sneh
Z bielkov vyšľahať sneh. Jemne ho vmiešať do cesta.

Krok 7.

Vymastiť plech a vysypať múkou
Vymastiť plech a vysypať múkou.

Krok 8.

Sódu bikarbónu
Keď je rúra vyhriata na 180-200°C, do cesta vmiešať sódu bikarbónu.

Krok 9.

Vyliať na plech
Vyliať na plech.

Krok 10.

Poukladať ovocie
Poukladať odkvapkané a na kúsky porezané ovocie, bez kôstok alebo drobné ovocie.

Krok 11.

Piecť 30-40 minút 180-200°C
Piecť 30-40 minút.

Krok 12.

Upečený koláč musí "dýchať"
Upečený koláč musí "dýchať" preto sa nesmie prikrývať, iba ak papierom na pečenie. Aby prúdil vzduch. Inak bude vrch koláča mokrý

Krok 13.

Koláč vydrží minimálne 1 týždeň, ak je dobre schovaný. Bez ovocia aj dlhšie.