Recept na Dobošové Rezy (čokoládový zákusok)

blog-post image

Postup prípravy

Krok 1.

V mlieku rozmiešame celé vajíčka. Múku preosejeme s práškom do pečiva a práškovým cukrom, pridáme vajcia a kúsky masla a vypracujeme hladké cesto.

Krok 2.

Rozdelíme ho na 6 častí a každú vyvaľkáme na veľkosť plechu. Pláty preložíme na pečiaci papier a pri 180 stupňoch pečieme z opačnej strany plechu asi 6 minút. Necháme ich vychladnúť a papier stiahneme.

Krok 3.

Z mlieka, zlatých klasov,múky a vanilkových cukrov uvaríme puding. Čokoládu rozpustíme a pridáme do ešte teplého pudingu. Puding za stáleho miešania vychladíme. Maslo a práškový cukor vyšľaháme do peny a spojíme s vychladnutým pudingom.

Krok 4.

Krém rozdelíme na 5 častí a pláty naplníme. Čokoládu s olejom rozpustíme, vrch polejeme a odložíme do chladničky stuhnúť.