Postup prípravy
Krok 1.
Zo všetkých ingrediencií vymiesime tuhé cesto na doske.
Krok 2.
Rozdelíme na dve časti tak, aby bola jedna z nich o trochu väčšia.
Krok 3.
Väčšiu časť vyvaľkáme na vymastenom a pomúčenom plechu. Môžeme aj na papieri na pečenie, ktorý s cestom vložíme do plechu.
Krok 4.
Na cesto nasypať postrúhané jablká, hrozienka a posypať kryštálovým cukrom a škoricu.
Krok 5.
Druhé cesto vyvaľkať na papieri na pečenie. Ak nemám čas a nervy, urobím mriežky.
Krok 6.
Položiť ho na jablká tak, aby sme pri rolovaní odstráňovali papier.
Krok 7.
Cesto popichať vidličkou.
Krok 8.
Pečieme pri 200°C asi 30 minút.
Krok 9.
Po upečení a vychladnutí posypať práškovým cukrom.
Krok 10.
Prvý deň je cesto krehké a mrví sa. Ďalšie dni je mäkké a vláčne.