Recept na Jablkový Koláč (vhodný pre histaminikov a bezlaktózových.)

blog-post image

Postup prípravy

Krok 1.

Zo všetkých ingrediencií vymiesime tuhé cesto na doske.

Krok 2.

Rozdelíme na dve časti tak, aby bola jedna z nich o trochu väčšia.

Krok 3.

Väčšiu časť vyvaľkáme na vymastenom a pomúčenom plechu. Môžeme aj na papieri na pečenie, ktorý s cestom vložíme do plechu.

Krok 4.

Na cesto nasypať postrúhané jablká, hrozienka a posypať kryštálovým cukrom a škoricu.

Krok 5.

Druhé cesto vyvaľkať na papieri na pečenie. Ak nemám čas a nervy, urobím mriežky.

Krok 6.

Položiť ho na jablká tak, aby sme pri rolovaní odstráňovali papier.

Krok 7.

Cesto popichať vidličkou.

Krok 8.

Pečieme pri 200°C asi 30 minút.

Krok 9.

Po upečení a vychladnutí posypať práškovým cukrom.

Krok 10.

Prvý deň je cesto krehké a mrví sa. Ďalšie dni je mäkké a vláčne.