Postup prípravy
Zákusky vydržia v suchom a chladnom asi mesiac.
Krok 1.
Palmarín vymiešame ručne na doske s múkou a jogurtom.
Krok 2.
Zabalíme do papiera z Palmarínu a necháme v chladničke minimálne 2 hodiny. Môžeme nechať aj celú noc.
Krok 3.
Polovicu cesta vyvaľkáme na obdľžnik. Hrúbka cesta 3 mm. Zvyšné cesto necháme v chladničke.
Krok 4.
Narežeme na pásy široké 10 cm.
Krok 5.
Potrieme lekvárom.
Krok 6.
Zrolujeme a narežeme na 5-6 cm kusy.
Krok 7.
Poukladáme na papier.
Krok 8.
Takto spracujeme aj zvyšné cesto. Vždy po tretinách. S cestom sa dobre pracuje, keď je vychladené. Nakoniec spracujeme odrezky.
Krok 9.
Pečieme v rúre na 180°C asi 20 minút, kým nie sú rožky svetlohnedé.
Krok 10.
Po vychladnutí obalíme v práškovom cukre. Skladujeme na suchom mieste.