Postup prípravy
Vhodná pre HIT aj bezlaktózových
Krok 1.
Všetky suroviny na sladké mlieko zohrejeme a premiešame a necháme trochu vychladnúť.
Krok 2.
Vypracujeme vláčne a nelepivé cesto. Hnetieme na najnižších otáčkach 8-10 minút. Kým nie je cesto homogénne a odliepa sa samé od misy.
Krok 3.
Misu s cestom prikryjeme a necháme kvasiť pri izbovej teplote 4 hodiny.
Krok 4.
Cesto si rozdelíme na 6 častí. Vypracujeme malé bochníčky a necháme odpočívať asi 5 minút.
Krok 5.
Potom každý bochníček šúľame. Môžeme poprášiť múkou.
Krok 6.
Zapletieme vianočku. Prikryjeme igelitom a necháme kvasiť 2-3 hodiny pri izbovej teplote alebo 10-12 hodín v chladničke.
Krok 7.
Keď vianočka narástla, potrieme ju rozšľahaným vajíčkom a posypeme plátkami mandlí.
Krok 8.
Vianočku pečieme pri 230°C bez zápary prvých 5 minút. Potom znížime teplotu na 180°C a pečieme dohneda.
Krok 9.
Upečenú vianočku necháme vychladnúť na mriežke.
![blog-post image](https://i2.oferomat.com/images/t_730540_864326857946588997df7adb14272f74.jpg)
![blog-post image](https://i2.oferomat.com/images/t_730540_ea13e65c8ad56d13f6524182b5d4c1ec.jpg)
![blog-post image](https://i1.oferomat.com/images/t_730540_7a04ac0fbcb6d7af4efc17a73a348172.jpg)
![blog-post image](https://i3.oferomat.com/images/t_730540_8069737c63608b8a23e7808edcde8df3.jpg)
![blog-post image](https://i3.oferomat.com/images/t_730540_ce7f845d24708a7852e0ea61c2ba7455.jpg)
![blog-post image](https://i4.oferomat.com/images/t_730540_80ce8d0c851d1d0475868b487cd69341.jpg)
![blog-post image](https://i4.oferomat.com/images/t_730540_ac93e9d27adf4cda1980f7ed68249bcd.jpg)
![blog-post image](https://i4.oferomat.com/images/t_730540_a6d6f80421a3bce29336d655937407fd.jpg)
![blog-post image](https://i4.oferomat.com/images/t_730540_f574697a8ca7ade3229b9bb29083da1e.jpg)