Postup prípravy
Krok 1.
Ohriať mlieko.
Krok 2.
Rozdrviť droždie do mlieka.
Krok 3.
Zasypať cukrom a preosiatou múkou.
Krok 4.
Nechať kysnúť.
Krok 5.
Všetko vymiešať ručným mixérom s hnetacími metličkami 5 minút pri maximálnych otáčkach.
Krok 6.
Cesto posypat hladkou múkou a nechať kysnúť.
Krok 7.
Ak chceme urobiť vianočku, pridáme aj hrozienka.
Krok 8.
Potrieť vajíčkom.
Krok 9.
Piecť na 220°C.
Krok 10.
Po upečení zabaliť do fólie, aby nevyprchala vlhkosť.
Krok 11.
Skladovať prikryté čistou utierkou.
![blog-post image](https://i4.oferomat.com/images/t_730540_1d1ef791e0616438f0a7942157bc7611.jpg)
![blog-post image](https://i4.oferomat.com/images/t_730540_fd263b6e80453a64517236a7cc27c39b.jpg)
![blog-post image](https://i2.oferomat.com/images/t_730540_6f2910069dc895cc1ef95a574dbd7185.jpg)
![blog-post image](https://i2.oferomat.com/images/t_730540_4f036d6738419d959d79c88299a23e92.jpg)
![blog-post image](https://i2.oferomat.com/images/t_730540_47053f586cb1ed3c689bda268ccfb511.jpg)
![blog-post image](https://i2.oferomat.com/images/t_730540_ce03df2b2f18a2434973273292dea7bc.jpg)
![blog-post image](https://i2.oferomat.com/images/t_730540_ddc7865df48863970d1bd67c423ccca4.jpg)