Recept na Medový Krémeš (slávnostný zákusok)

blog-post image

Postup prípravy

Zvládne ho aj začiatočník.

Krok 1.

Cesto spracujeme vo veľkej mise a rozdelíme na 2 polovice.

Krok 2.

Každý kus vyvaľkáme na samostatný papier na pečenie a položíme na plechy.

Krok 3.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200°C. Cesto je veľmi rýchlo upečené (5 minút). Po upečení necháme cesto na papieri vychladnúť.

Krok 4.

Plnka1: Z mlieka, žĺtka, pudingu a hladkej múky uvaríme puding a necháme vychladnúť.

Krok 5.

Zvlášť vymiešame práškový cukor, Perlu a maslo. Všetko musí mať izbovú teplotu.

Krok 6.

Do vychladnutého pudingu vmiešame zmes cukru a masla.

Krok 7.

Z cesta opatrne strhneme papier a vložime jedno do vysokého plechu.

Krok 8.

Natrieme plnku.

Krok 9.

Plnka2: vyšľaháme vychladenú šľahačku so stužovačom. Pred došľahaním prisypeme vanilkový cukor.

Krok 10.

Došľaháme a natrieme na puding.

Krok 11.

Navrch dáme druhý plát cesta hladkou stranou hore. Posypeme práškovým cukrom.

Krok 12.

Dáme do chladničky stuhnúť. Krájame o 3-4 hodiny, keď cesto zmäkne.

Krok 13.

Zákusok uchovávame v chladničke.

blog-post image
blog-post image
blog-post image
blog-post image
blog-post image
blog-post image
blog-post image
blog-post image
blog-post image
blog-post image
blog-post image
blog-post image
blog-post image
blog-post image
blog-post image
blog-post image
blog-post image