Postup prípravy
Ďalší rýchly nepečený koláč :) tip pre ešte lepšiu tiramisu: pridať šľahačku na šľahanie :) a ten kto by chcel bez vajec - dajte si do misky 2ks mascarpone, vanilkový cukor a šľahačku.. Vyslahajte a vytvorí sa vám krém. Hotovo :)
Krok 1.
Suroviny
Pripravime si suroviny, vanilkový cukor môžte dať namiesto práškového, ja som použila práškový nakoľko som mala len tento. A rum najlepšie normálny, ak nemáte použité rumovu arómu. Mne osobne chuti tiramisu s obyčajnými piškótami, ale to je na vás.
Krok 2.
Káva a rum
Spravíme kávu a pridáme rum. Medzi tým ako začneme robiť tiramisu nám káva vychladne.
Krok 3.
Žĺtka s cukrom
Oddelíme žĺtka od bielkov a žĺtka s cukrom mixujeme.
Krok 4.
Mascarpone
Do vyslahanych žĺtok pridáme mascarpone, ja som dávala až 3, aby bola tiramisu nadychanejsia. Po skončení krému ho uložte na chvíľu do chladničky.
Krok 5.
Piškóty
Namáčame piškóty do vychladenej kávy s rumom a ukladáme vedľa seba.
Krok 6.
Postupnosť
Pridáme krém a opakujeme vrstvy :)
Krok 7.
Konečná :)
A koláč je hotový. ???? Dobrú chuť