Postup prípravy
Rýchly a chutný
Krok 1.
Vyšľaháme sneh zo 6 vajec, zašľaháme práškový cukor a orechy.
Krok 2.
Keď hmota zhustne, vmiešame olej.
Krok 3.
Vmiešame vlažnú vodu.
Krok 4.
Primiešame múku.
Krok 5.
Keď je rúra zohriata na 180°C, vmiešame prášok do pečiva.
Krok 6.
Vylejeme na plech vymastený Palmarínom a vysypaných hrubou múkou.
Krok 7.
Pečieme v dolnej časti rúry.
Krok 8.
Keď je cesto takmer upečené, vyšľaháme polevu zo žĺtkov a cukru. Poleva má mať svetložltú farbu.
Krok 9.
Polevu musíme miešať, aby nestuhla v miske.
Krok 10.
Polevu vylejeme na horúce cesto a rýchlo rozotrieme.
Krok 11.
Na 2-3 minúty vložíme do horúcej rúry. Vyberieme, keď sa na vrchu vytvára tenká škrupinka.
Krok 12.
Krájame, keď je poleva tuhá, ale zároveň mäkkä na krájanie.
Krok 13.
Zákusok treba nechať stáť, kým poleva nestvrdne.
Krok 14.
Neprikrývať, inak poleva zvlhne.